Paintball

Vi spelar på en härlig skogsbana med mestadels naturliga hinder såsom stenar, träd och kullar. Safezone är i mitten av skogsbanan där man har god överblick på spelet. En instruktör går igenom säkerhetsinstruktioner samt spelregler. Alla som ska spela måste skriva under ett kontrakt där de accepterar säkerhetsreglerna. Personer under 18 år måste ha målsmans godkännande. Intyg för spelare under 18 år

Paintball Mini
Här gäller det att spela smart! Begränsat med bollar, du börjar alltid med ca 50 bollar.

Utrustning
Markör
Mask
Skyddskläder
ca 50 bollar innan varje omgång. (Max 200 bollar)

Grupper med minst 6 personer
Tidsåtgång: ca 2 timmar

Paintball Maxi
Passar för det skjutglada gänget! Varje spelare har två fulla magasin till godo. Är det någon som behöver fler bollar går det att köpa till.

Utrustning
Markör
Mask
Skyddskläder
400 bollar

Grupper med minst 6 personer
Tidsåtgång: ca 2 timmar

Material och spel
1. Vad ska jag ha på mig?
Paintball är som ett motionspass, så du blir varm när du spelar.
Du lånar heltäckande kläder. Vill du spela i egna går det bra, bara de täcker kroppen. Där huden är tunn kan det göra ont att bli träffad. Ta gärna med handskar och en keps/mössa för att skydda händer och hjässa. Oömma skor på fötterna, joggingskor fungerar alldeles utmärkt.

2. Säkerhet
Säkerhet är A och O. Spelledaren går igenom regler som gäller och du får skriva under ett kontrakt att du ställer upp på dessa regler. Är du under 18 år måste målsman skriva under ett intyg. Den allra viktigaste regeln är att skyddsmasken är på under hela tiden som spelet är igång.

3. Säkerhetszon (Safezone)
Mitt på banan finns ett område med skyddande nät. Dit går man när man är markerad och vid pauserna. Där kan man ta av sig masken, fixa utrustning och umgås.

4. Spelet
När alla spelare har sin mask på och markören är klar, sätts spelet igång av spelledaren. Om du blir markerad (träffad), sträcker du långsamt upp markören i luften, reser dig långsamt upp och går mot safezonen. Sätt på pipskyddet och säkra markören.

5. Spelidé
1) Grundidén är att en flagga läggs ut vid respektive bas och så gäller det att fånga motståndarlagets flagga och föra tillbaks den till sin egen bas. Skulle man bli träffad när man har flaggan lägger man ner flaggan där man blev träffad.
2) Varianter på ovanstående spel är att lägga en flagga i mitten av spelplanen. Då gäller det att fånga flaggan och föra tillbaks den till sin egen bas.
3) En tredje variant är att spela till motståndarlaget eller det egna laget är utmarkerat.

Har ni andra önskemål om spel- tala med spelledaren!

Paintballskogen